Categorieën

Weer: Droog, zonnig en warm Pinksterweekeinde

Van vrijdag tot en met woensdag (29 mei-3 juni)regeert het zich naar Scandinavië verplaatsende luchtdrukmaximum. Dat betekent aanhoudend droog, zonnig en warm weer. In het pinksterweekeinde zijn maxima tussen 22 en 25 graden mogelijk, daarna wordt het nog iets warmer. Ondertussen daalt de barometer: een IJslanddepressie lijkt zich naar de Britse Eilanden te verplaatsen. En nu maar hopen dat dit systeem erin zal slagen om bij ons het buienmechanisme op gang te brengen, maar ik verwacht er niet al te veel van. Vrijdag wordt opnieuw een droge en zonnige dag.

Er trekt ook sluierbewolking over het land. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden. Zaterdag schijnt de zon weer volop. In de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en het blijft overal droog. De wind waait matig uit het oosten. De temperatuur loopt op tot circa 23-24 graden. Zondag, Eerste Pinksterdag, schijnt de zon weer uitbundig.

Er is ook sluierbewolking aanwezig. In de middag komen vooral landinwaarts stapelwolken voor. Het blijft droog en er waait een matige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 22-23 graden. Ook Pinkstermaandag schijnt de zon flink door de aanwezige sluierwolken. Het blijft wederom droog en het wordt 26-27 graden nog wat warmer dus. De noordoostenwind is overwegend matig. Na Pinksteren houdt het zonnige, droge en warme weer aan. De kans is zelfs groot dat het nog wat warmer wordt met maxima van 27-28 graden. Pas aan het eind van volgende week neemt de kans op een wisselvalliger weertype met lagere temperaturen geleidelijk toe. Normaal is het begin juni 18-21 graden.

Goed Pinksterweekend, geniet van het mooie weer.

Freddie Paalman