Categorieën

Weer: In het weekeinde enige afkoeling

Op vrijdag is het dikwijls bewolkt, maar de neerslagkansen blijven klein en het wordt circa 22 graden. Op zaterdag passeert een koufront van een depressie boven het Skagerrak. Op hoogte zwenkt een trog over de Noordzee. Het gevolg is enkele buitjes en niet warmer dan 19 of 20 graden. Zondag loopt het kwik nog wat verder terug en plaatselijk zou kan er nog een bui(tje)kunnen vallen. Vrijdag zijn wolkenvelden en zal de zon zich regelmatig laten zien. Daarbij is een enkel spatje regen in het noordoosten en oosten niet uit te sluiten al verwacht ik daar niet veel van. De middagtemperatuur komt uit op circa 23.0 graden. Er staat een matige westen tot noordwestenwind. In de avond klaart het in het midden van het land tijdelijk op.

Zaterdag wordt het rond 19.0 graden bij nu en dan zonneschijn met stapelwolken die overdrijven. De wind komt uit het noordwesten en is meest matig van kracht. Zondag is het koeler met op veel plaatsen 17-18 graden. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 21-23 graden. Verder is er vrij veel bewolking aanwezig. En zo nu lijkt zullen we de zon niet al te veel zien, een beetje een tegenvallende dag dus. De matige wind komt uit het noordwesten. Het vooruitzicht naar komende week laat een mix van wolkenvelden en geregeld zon zien.

Daarbij kunnen ook enkele (lichte) buien voorkomen maar ik verwacht daar niet veel van. De kans is groot dat de wind uit een westelijke tot noordwestelijke richting komt. Daarmee hebben we vrij bescheiden maxima rond normale waarden. Later in de week wordt het mogelijk weer wat warmer zo als het zich nu laat aanzien. Fijn weekend.

Weerman, Freddie Paalman