Categorieën

Wereldwinkel Holten doneert batig saldo aan goede doelen

HOLTEN – Het is al weer enkele maanden geleden dat de Wereldwinkel in Holten haar deuren sloot. De opheffing van de vereniging en de afwikkeling van het financiële gedeelte daarna heeft enige tijd in beslag genomen, maar is onlangs ook volledig afgerond. Het batig saldo van de vereniging is gedoneerd aan een aantal goede doelen, geheel in overeenstemming met de statuten van de opgeheven Vereniging Wereldwinkel Holten. Meerdere goede doelen hebben een donatie mogen ontvangen. Stichting Vhufuli Art & Gone Arty voor het project Youth Skills Programme. Voor werkloze jongeren in Zimbabwe worden workshops georganiseerd om de grondbeginselen van hun vak beter te leren en te begrijpen.

The Zienzele Foundation krijgt een bijdrage voor haar Garden Projects. Dit project vindt plaats in  vijf verschillende dorpen in Zimbabwe. Elk dorp heeft een stuk grond ter beschikking voor een grote moestuin. 181 families hebben op die grond een eigen stukje tuin. Die door hen bewerkt wordt en waar men verantwoordelijk voor is.

Stichting Madat Nepal ontving geld het project ‘Nergens thuis’. Met dit project wil de stichting Madat Nepal huisvesting realiseren voor acht tot tien families met één of meer meervoudig gehandicapte kinderen. Het project kan bijdragen tot bewustwording zodat meervoudig gehandicapten in Nepal eindelijk erkenning krijgen. Stichting Vrienden Holten Benanda van het project ‘De gevulde waterkruik’ kreeg ook een mooi bedrag. Dit Holtense project heeft als doel het ondersteunen van kleine huishoudens in Afrika door ze toegang te geven tot schoon drinkwater door Regenwater te oogsten. Rain Water Harvesting (RWH). Sinds 2005 heeft het project 5000 watertanks van Ferro cement gebouwd in Guinea-Bissau en meer dan 10 Afrikaanse landen.

Stichting vrienden van Estrela Nova ontving een bijdrage voor de projecten van Movimento Communitário Estrela Nova (Portugese naam). Dit is een non-profit organisatie gelegen in één van de sloppenwijken in de megastad São Paulo in Brazilië. De hoofdactiviteiten van Estrela Nova zijn gericht op het opvangen en onderwijzen van kinderen van 0 tot 16 en het ondersteunen van families in hun ontwikkeling door het aanbieden van verschillende educatieve en sociaal-maatschappelijke programma’s.

De organisaties hebben het geld inmiddels ontvangen en middels e-mail, telefoon of brief hun erkentelijkheid voor de donatie kenbaar gemaakt. Het geeft ons, bestuur en medewerkers van de voormalige Wereldwinkel, een goed gevoel dat we op deze manier een bijdrage hebben mogen leveren aan deze prachtige projecten. Met dank aan alle klanten van de Wereldwinkel die door hun trouwe aankopen dit mede mogelijk hebben gemaakt.