Categorieën

Wervelend jubileumconcert popkoor Amazing 

HOLTEN – Wie op vrijdagavond 8 november de Kandelaar in Holten binnenliep, waande zich in een andere wereld. Lopend over de rode loper richting een met ballonenboog versierde entree, waar twee piccolo’s  het publiek dat in grote getale aanwezig was naar binnen begeleidden. “Waar je tussentijds leeuwen, een non of een hippie tegen het lijf kon lopen en er zelfs mee op de foto kon.  Alles stond in het teken van het 25-jarig jubileum concert van Amazing. Een avond vol met liedjes uit films en musicals. Het publiek heeft kunnen genieten van een zeer gevarieerd programma met zang, dans en slagwerk.

Het koor, dat onder de bezielende leiding staat van Marion Mulders, heeft laten horen wat het in huis heeft. À capella, op de piano begeleid door Dries Banierink of op gitaar door Karel Tadema. Zelfs een heus huisorkest van koorleden als begeleiding.  Vioolbegeleiding door de dirigente zelf, waarbij haar mooie solopartij niet ongenoemd mag blijven”, aldus woordvoerder Anneke Boon. Naast de slagwerk groep van HMV  hebben ook twee trompettisten het koor begeleid. Verrassend was de medewerking van een dansgroep van BATO en een danspaar van Dansschool Reinder bij enkele liedjes. Voor het publiek een mooie afwisseling in het programma.

Het publiek kwam soms ogen en oren tekort, er gebeurde van alles in de zaal. De slagwerkgroep van HMV heeft  zelf ook twee nummers gespeeld. De arrangementen zijn grotendeels door de dirigente zelf gearrangeerd. Met haar deskundigheid, enthousiasme en gedrevenheid heeft ze het koor naar grote hoogte gebracht en in anderhalf jaar tijd klaar gestoomd voor het concert. “Dank aan een ieder die hun medewerking heeft verleend. Mede door hen is het geworden tot een groot succes! Het was een geweldig mooi jubileumconcert waarbij eenieder met veel plezier op terug kan kijken”, besluit woordvoerder Boon.