Categorieën

Wijhe moet buigen voor Holtense handbaldames

HOLTEN – Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in Wijhe tegen het 2e team van Wijhe ’92. De inzet van deze belangrijke wedstrijd was de 2e plek op de ranglijst. De thuiswedstrijd in november 2019 tegen Wijhe werd met maar liefst 32-19 verloren. Aangezien Holtense dames de goede vorm de laatste tijd te pakken hebben, was er wel vertrouwen in een gunstig resultaat. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Karlijn Hoogveld. Hierna konden de talrijke toeschouwers een spannende wedstrijd aanschouwen, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 9 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord 3-3.

De energieke Lieke Ebrecht zorgde door een prachtige passeerbeweging voor 3-4. Door goed keeperswerk van de Wijhese goalie miste Holten nog 2 strafworpen. Na 20 minuten nam Holten een behoorlijke voorsprong 9-13. Gitta Bekkernens schoot namelijk een tweetal keren van afstand keihard raak en Julia Hanevelt scoorde fraai vanaf de cirkel. Wijhe bleef ook sterk spelen en scoorde vlak voor rust enkele malen. De ruststand werd bepaald op 12-13 in het voordeel van Holten. Halverwege de tweede helft nam Holten een beslissende voorsprong van 17-25 door onder meer een snelle doeltreffende solo van Karlijn Hoogveld en een prachtige passeerbeweging van Michaëla Spoor, wat een mooi doelpunt op leverde.

Ook Jo-Anne Koopman keepte een prima wedstrijd. Schoten vanuit de hoek van de speelsters van Wijhe waren meestal haar prooi. In de slotfase, toen het verzet van Wijhe al was gebroken, liet Aniek Wissink zich gelden door een drietal doelpunten vanaf de hoek. Door deze verrassend grote overwinning van 25-30 blijven de Holtense dames op de tweede plaats van de 2e klasse. De volgende wedstrijd spelen de Holtense dames op zondagmiddag 8 maart om 14:35 uur tegen Lettele 2 in sporthal de Uutvlog in Bathmen. Scores Holten: Gitta Bekkernens, Julia Hanevelt en Karlijn Hoogveld allen 5, Femke Haverslag, Michaëla Spoor en Aniek Wissink allen 4, Lieke Ebrecht 2, Anke Wibbelink 1.