Categorieën

Zomeractiviteiten door jeugd- en jongerenwerk Holten

HOLTEN – De jeugd en jongeren uit Holten hoeven in de zomervakantie niet stil te zitten, want het jeugd- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn organiseert een aantal gave zomeractiviteiten. De jongerenwerkers Lex Harmeling en Patricia van Erven hebben eerst zelf even vakantie, van maandag 15 juli tot en met vrijdag 2 augustus gaat het jongerencentrum Hole-10 eerst 3 weken dicht. Daarna is het jongerencentrum weer op de reguliere openingstijden geopend. Daarnaast organiseren de jongerenwerkers in en om het jongerencentrum en Holten een aantal zomeractiviteiten. Zo zijn de jongerenwerkers twee keer te vinden op de schoolpleinen in Holten.

Op donderdag 8 augustus zijn Lex en Patricia op het schoolplein van de Haarschool met onder andere een 9-baans minigolf-parcours en staat de bakfiets van ViaVie Welzijn klaar met watergames en sponsbroeken, groot spelmateriaal, lasergame pistolen en nog veel meer. Donderdag 15 augustus zijn zij te vinden op en rondom het schoolplein van de Holterenk, met op het grasveld een levende sjoelbak en natuurlijk weer de bakfiets gevuld met waterpistolen, groot spelmateriaal en voetballen.

Beide dagen zijn Lex en Patricia van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig op de schoolpleinen. Jeugd van 6 tot en met 16 jaar is welkom om gebruik te maken van alle speelmogelijkheden, ouders zijn welkom om een bakkie koffie of thee te komen drinken (maar meespelen mag ook!). Deelname aan de schoolplein-activiteiten is gratis, maar wel op eigen risico. Vrijdag 9 augustus en vrijdag 16 augustus is Lex op het jongerencentrum geopend op de reguliere openingstijden (14.30 tot 22.00 uur) en kunnen jongeren van 12 t/m 16 jaar komen koken. Vrijdag 9 augustus staat het maken van een eigen pizza op het menu, en vrijdag 16 augustus kan men een patatje komen maken tijdens Friet-uur dag. Kosten voor deelname aan de eetactiviteiten zijn € 1,50, opgeven kan bij Lex via de app of de socials.

Woensdag 14 augustus kun je om 12.30 uur verzamelen bij het jongerencentrum, waarna jongerenwerkers en jongeren samen op de fiets stappen naar de Wilgenweard om te gaan kanoën. Jongeren van 12 tot en met 16 jaar kunnen zich hiervoor opgeven en betalen een eigen bijdrage van € 2,-. Rond 16.30 uur is de groep weer terug in Holten. Opgeven kan bij beide jongerenwerkers. Naast bovenstaande activiteiten organiseert het jeugd- en jongerenwerk ook weer de jaarlijkse HOPPA! Dagen in de laatste week van de zomervakantie. Van maandag 19 augustus t/m donderdag 22 augustus kan jeugd van 6 t/m 12 jaar deelnemen aan 1 of meerdere themadagen in en rondom Holten. Opgeven voor de HOPPA! Dagen kan nog t/m maandag 5 augustus via de website van ViaVie Welzijn.

Kinderen die niet op vakantie gaan hebben voorrang bij plaatsing. Kosten voor de HOPPA! Dagen zijn € 7,50 per dag. Opgeven of meer informatie over bovenstaande activiteiten is op te vragen bij de jongerenwerkers van ViaVie Welzijn: Lex Harmeling, 06 45 90 02 54 / harmeling@viaviewelzijn,nl of Patricia van Erven, 06 28 95 83 59 / vanerven@viaviewelzijn.nl. De programma’s van de zomeractiviteiten en de HOPPA! Dagen zijn ook te vinden op de website van ViaVie Welzijn (www.viaviewelzijn.nl), en op Insta en Facebook van het jeugd en jongerenwerk Holten.