Categorieën

Zuurbergcross op zaterdag 18 januari

HOLTEN – Zaterdag 18 januari organiseert de A.V. Holten voor de derde keer de Zuurbergcross. Deze wedstrijd is de derde loop van het ZorgsaamSNS crosscircuit (2019-2020) en mag zich dit seizoen verheugen op een record aantal deelnemers. “Maar liefst 500 atleten hebben zich na twee wedstrijden ingeschreven om deel te nemen aan deze prachtige serie crosslopen in onze regio. Na de lopen in Rijssen en Nijverdal is het nu dus de beurt aan Holten om er voor de deelnemers een mooie en uitdagende cross van te maken. De organisatiecommissie is dan ook blij met de medewerking van vele grondeigenaren en de MAC de Holterberg zodat we er ook deze keer weer in geslaagd zijn om er een zeer gevarieerd en lekker pittig  parcours van te maken”, vertelt Egbert Veneklaas.

Na een vlakke aanloop over onder ander de Menumsweg en een stukje Kroepinsweg komen de deelnemers aan bij de crossbaan op de Zuurberg waar de eerste kuitenbijters beklommen moeten worden, na dit pittige gedeelte kan er via een vlak gedeelte over de Kniepen- en Sprengenweg weer wat hersteld worden voor de laatste kilometer, waarbij de zandkoele van Achterkamp en de oude Bolderjanskoele nog bedwongen moeten worden om weer bij de start/finish bij het Stuurhuus aan de Beusebergerweg uit te komen.  “Lijkt je dit ook een leuke uitdaging? Schrijf je dan in via inschrijven.nl of op de wedstrijddag zelf tot uiterlijk een half uur voor de start”, aldus Veneklaas.

Afstanden die gelopen kunnen worden: 10 km  start om 13.00 uur ( is 2 ronden)   2,5 km  start  14.15 uur ,  1,5 km (t/m 9 jaar) start 14.30 uur, 1,5 km (10 t/m 12 jaar) start 14.45 uur en de 5 km (1 ronde) start om 15.00 uur. Voor alle info kijk op ZorgsaamSNS het crosscircuit.