Categorieën

Zwaarbevochten overwinning voor VV Holten

HOLTEN – Afgelopen zondag was SDOL uit Luttenberg op visite op het fraaie sportpark  Meermanskamp. De ploeg van trainer Mustafa Aygün is, als debutant in de 4e klasse, het seizoen sterk begonnen. De gasten krijgen al in de tweede minuut een goede kans op de openingstreffer, als een aanvaller na een razendsnelle uitbraak één op één komt met doelman Davy Tuitert. Deze blijft goed naar de bal kijken en kan redding brengen met de voet. De beide ploegen leveren veel strijd en hebben veel kleine overtredinkjes nodig om dreigend gevaar eruit te halen en elkaar niet aan het voetballen te laten komen. Van goed voetbal is dan ook geen sprake. In de 30e minuut komt Holten er over haar linkerkant uit via Gijs Martens, die goed de vrijstaande Bas Tuitert bediend, die beheerst de bal langs de doelman in het doel schiet, 1-0. In de 36e minuut eindigt een vrije trap voor SDOL, van grote afstand, op het dak van het Holtense doel.

Een minuut later verdwijnt een schot van Koerkamp via een Luttenbergs been rakelings naast het doel. Uit de daarop volgende corner komt de afgeslagen bal voor de voeten van Gijs Martens die zijn inzet over het doel ziet verdwijnen. In de 39e minuut een aanval van SDOL dat eindigt met een schot op doel dat door doelman Tuitert wordt gered. In de 41e minuut een prima aangesneden voorzet van Gijs Martens, uit een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied van SDOL, en had Bas Tuitert zijn tweede goal van de middag ingekopt, ware het niet dat Wissink op de doellijn het laatste zetje geeft, 2-0. Na de wedstrijd wordt duidelijk dat dit doelpunt gestolen moest worden voor een tweede sterretje.  In de 42e minuut krijgt Holten een vrije trap op zo’n 25 meter recht voor het doel. Het schot van Koerkamp kan door de keeper worden gekeerd.

Bij aanvang van de tweede helft is Holten nog niet echt wakker en ziet doelman Tuitert binnen de minuut een SDOL aanvaller alleen voor zich. De bal wordt buiten zijn bereik om hem heen in de verre hoek gekruld, 2-1. Holten lijkt versuft en in de 52e minuut moet Davy Tuitert de bal uit de benedenhoek ranselen ten koste van een corner. In de 55e minuut wordt de bal uit een vrije trap voor SDOL hard laag voorgegeven. De aanvoerder van SDOL verlengt de bal van dichtbij en doelman Tuitert kan in eerste instantie pareren, maar de rebound betekend alsnog de 2-2.

Deze treffer lijkt de mannen van coach Richard van Dellen wel wakker te schudden. Want gelijk kruipt men uit de schulp en twee minuten later brengt Leon Oudenampsen uit een vrije trap de bal hoog voor en kopt Bas Tuitert de bal over de SDOL doelman in de verre hoek en net onder de lat de 3-2 binnen. In de 61e minuut passt Gijs Martens de bal uit een corner richting de rand van het strafschopgebied en mikt Koerkamp net te hoog en verdwijnt de bal net achter de deklat op het dak van het doel. In de 78e minuut verovert Holten de bal na een ingooi van SDOL en wordt Gijs Martens in stelling gebracht, wiens inzet in het zijnet belandt.

Een minuut later brengt Gijs Martens uit een corner hoog voor het doel, waar Bas Tuitert het luchtduel weer wint, alleen kan de keeper nu wel redden. In de 84e minuut een domper voor SDOL als een speler de bal tegen zijn arm krijgt, waardoor Harm Jansen een vrije doortocht richting het SDOL doel wordt ontnomen, en met een tweede gele kaart het veld moet verlaten. Wanneer de 90 minuten al op het scorebord staan krijgt SDOL een corner en de doelman gaat mee naar voren. Uit de afgeslagen bal wordt Jansen gelanceerd, maar een Luttenbergse verdediger kan op snelheid redden en geeft een ingooi weg.

De bal wordt gegooid naar Gijs Martens die zich tussen drie man vrij wurmt richting het doel. Waar hij ook zelf had kunnen schieten legt hij breed op Dylan van der Hulst wiens inzet over het doel verdwijnt. Weer iets later krijgt Holten een corner die door Gijs Martens voor het doel wordt gebracht en uit de doelmond wordt weggewerkt voor de voeten van Jansen die met een harde schuiver de 4-2 eindstand op het scorebord zet.