Categorieën

ZwangerFit® met Trifitt!

Holten – Op 3 april 2013 zal fysiotherapie TriFitt aan de Dorpsstraat te Holten weer starten met een actieve zwangerschapscursus met als doel fit blijven tijdens de zwangerschap, fit de bevalling ingaan en na de bevalling je snel weer fit voelen.

Waarom ZwangerFit® met Trifitt? Het is bekend dat een goede conditie essentieel is in de periode rond de bevalling. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat bij een goede conditie de weeën krachtiger kunnen zijn en daar wordt een positief effect aan toegeschreven op het verloop van de bevalling. Verder is een getrainde vrouw bewuster van haar krachten, is bewuster van de processen in haar lijf en is gewend te voelen wat haar lijf kan.

Theoretisch en Actief deel De lessen bestaan uit een actief en een theoretisch deel. Tijdens het actieve deel wordt aandacht besteed aan gerichte oefeningen op het gebied van conditie en spierkracht. Speciale aandacht wordt er besteed aan de coördinatie, stabilisatie en spierversterking van bekken- en bekkenbodem. Tijdens de actieve lessen zal gebruik worden gemaakt van muziek, fitnessapparaten en diverse oefenmaterialen.

In het theoretisch deel komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling aan bod. Ook uitleg en advies omtrent preventie van eventuele klachten in het bekken- en bodemgebied en het houdings- en bewegingsapparaat komen aan bod. Aan het einde van de cursus zal er een partneravond zijn om ook de partner voor te bereiden op de bevalling.

Babymassage Na de bevalling is er een terugkomochtend waarin je de grondbeginselen van babymassage leert.   Wil jij  een fit en gezond lijf dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan? Schrijf je dan in voor de cursus Zwanger-Fit met Trifitt!

Aanmelden Aanmelden kan vanaf de 10e week tot en met de 25e week van de zwangerschap. De volgende groep gaat starten op 3 april!

Voor het inschrijven/aanmelden of inhoudelijke informatie kun je bellen met fysiotherapie TriFitt  op telefoonnummer 0548-365343 of een email sturen naar info@trifitt.nl

Naast de cursus ZwangerFit® kun je bij fysiotherapie Trifitt ook terecht voor fysiotherapie voor volwassenen en kinderen, oedeemfysiotherapie, diverse beweegprogramma’s voor onder andere diabetes,COPD, bewegen bij Kanker en fitness voor zowel volwassenen als kinderen. Kijk voor meer informatie op www.trifitt.nl